فرآیند تصفیه آب و فاضلاب

Rate this post

انعقاد یا لخته سازی در تصفیه آب و فاضلاب جایگاه بالایی دارد و برای حذف کدورت موجود در آب مطالعات زیادی انجام گرفته است. برای حذف کدورت موجود در آب از مواد منعقد کننده استفاده می‌شود. رایج ترین مواد منعقد کننده در تصفیه آب، سولفات آلومینیوم، پلی آلومینیوم کلراید، کلروفریک و… هستند. در این مقاله به بررسی مواد منعقد کننده شیمیایی در تصفیه آب می پردازیم.

انعقاد سازی یا کواگولانت چیست؟

به طور کلی برای تصفیه آب و فاضلاب دو فرآیند انجام می‌شود. اولین فرآیند زلال سازی و حذف کدورت و مواد و جامد و مواد معلق می‌باشد. فرآیند دوم حذف باکتری، میکروب، انگل و مواد شیمیایی مضر در آب است. در این دو فرآیند ذرات جمع شده و به صورت فلوکه‌های بزرگتر ته‌نشین می‌شوند و در آخر می‌توان به راحتی این ذرات را از آب جدا کرد.

انتخاب منعقد کننده مناسب در تصفیه آب و فاضلاب برای افزایش عملکرد سیستم تصفیه بسیار مهم است.

رایج ترین مواد منعقد کننده در تصفیه آبانواع منعقدکننده های آب

منعقد کننده‌ها به دو دسته تقسیم می‌شوند. در ادامه مطلب انواع منعقد کننده‌های آب را بررسی می‌کنیم.

منعقد کننده های آلی

منعقد کننده آلی جامدات را از مایع جدا می‌کند و لجن تولید می‌کند. مواد منعقد کننده آلی دو نوع هستند:

  • اولین نوع آن تانن‌ها و ملامین فرمالدئیدها هستند و ذرات کلوئیدی موجود در آب را منعقد می‌کنند. این نوع در تصفیه لجن خطرناک استفاده می‌شوند و حتی روغن و گریس را نیز جذب می‌کنند.
  • نوع دوم پلی آمین‌ها هستند و به عنوان پر مصرف ترین منعقد کننده‌ها شناخته می‌شوند. این نوع بار ذرات را خنثی می‌کنند تا به یکدیگر متصل شوند.

منعقد کننده های معدنی (غیرآلی)

منعقد کننده‌های غیر آلی اسیدی هستند پس باید در هنگام نگهداری و جابجایی آن دقت کرد. این منعقد کننده‌ها مقرون به صرفه هستند و می‌توان به صورت گسترده از آن‌ها در تصفیه آب و فاضلاب استفاده کرد.

زمانی که کدورت آب کم باشد از منعقد کننده معدنی در تصفیه آب استفاده می‌شود. منعقدکننده معدنی بر پایه آلومینیوم یا آهن تولید می‌شوند. سولفات آلومینیوم بیشترین کاربرد را در تصفیه آب و فاضلاب دارد. البته نمونه‌های دیگر آن مانند سولفات آهن، پلی آلومینیوم کلراید و… نیز در تصفیه کاربرد دارند.

همچنین مواد منعقد کننده علاوه بر آن که در تصفیه آب و فاضلاب استفاده می‌شوند، در تولید کاغذ، عملیات نفت و گاز و القای لخته شدن خون کاربرد دارند.

انواع منعقدکننده های آبرایج ترین منعقد کننده

مواد منعقد کننده مواد معلق موجود در آب را از بین می‌برد. در این قسمت رایج ترین منعقد کننده را به شما معرفی می‌کنیم.

پلی آلومینیوم کلراید

متداول‌ترین ماده منعقد در فرآیند تصفیه، پلی آلومینیوم کلراید (پک) است. این ماده خاصیت انعقاد بالایی دارد و به دو صورت مایع و جامد پودری زرد رنگ تولید می‌شود. PH این ماده بین 5 تا 9 است. پلی آلومینیوم کلراید وزن مولکولی بالایی دارد. همچنین خلوص بالای این ماده باعث شده به صورت گسترده در تصفیه آب استفاده شود.

این ماده ذرات را منعقد کرده سپس این ذرات به راحتی رسوب می‌شوند و از فاضلاب جدا می‌گردند.

شرکت اندیشه مهرآرای سپاهان، تنها تولید کننده پلی آلومینیوم کلراید جامد در ایران است.

کلروفریک رایج ترین مواد منعقد کننده در تصفیه آب

کلروفریک یا کلرید آهن (III) یک ترکیب با فرمول شیمیایی FeCl3 است. کلروفریک به صورت مایع و پودر کریستالی در بازار موجود است و بزرگترین تولیدکننده کلروفریک شرکت اندیشه مهرآرای سپاهان می‌باشد.

کلروفریک نیز یک ماده منعقد کننده در تصفیه آب است. کلروفریک تنها ماده‌ای است که در آب سرد نیز کاربرد دارد.

این ماده علاوه بر تصفیه آب در تهیه کود، صنعت تولید شیشه و سرامیک و… کاربرد دارد.

سولفات آلومینیوم

سولفات آلومینیوم پرمصرف ترین ماده منعقد کننده در تصفیه آب است.این ماده دارای فرمول شیمیایی Al2 (SO4)3 می‌باشد. سولفات آلومینیوم یا آلوم سفید رنگ و به شکل پودری و کریستالی تولید و عرضه می‌شود. این ماده اسیدی است و از آلومینیوم هیدروکسید تولید می‌شود. این ماده قدرت جذب آب و قدرت منعقد کنندگی بالایی دارد و در تصفیه آب عملکرد بسیار خوبی از خود نشان می‌دهد.

رایج ترین منعقد کنندهسولفات آهن

سولفات آهن که به آن زاج سبز نیز می‌گویند کریستالی، سبز رنگ و کمی آبدار است. سولفات آهن دارای فرمول شیمیایی FeSO4 می‌باشد. این ماده حالت پایدار دارد و سولفات آهن هفت آبه گفته می‌شود. این ماده در تصفیه آب و فاضلاب قابل استفاده است. همچنین کود این ماده در کشاورزی بسیار استفاده می‌شود.

کاربرد مواد منعقد کننده در تصفیه آب

اولین اقدام برای تصفیه آب و فاضلاب حذف ذرات، مواد معلق و مواد محلول در آب است. رسوب‌ها، چربی‌ها، مواد آلی و غیر آلی در فاضلاب موجود هستند، به سختی ته نشین می‌شوند. به همین دلیل در فاضلاب جمع می‌شوند و خطراتی به همراه دارند و باعث صدمه زدن به سلامتی انسان و محیط زیست می‌شوند.

فاضلاب‌ها از کارخانه، صنایع و خانه تولید می‌شوند و باعث مسدود شدن لوله‌ها و اختلال در عملکرد آن‌ها می‌شوند. همچنین آلودگی را افزایش می‌دهند. کاربرد مواد منعقد کننده در تصفیه آب برای حذف کدورت و ناخالصی در تصفیه آب است. همچنین این مواد آب را زلال کرده و ذرات معلق در آب کارخانه غذایی و دارویی را از بین می‌برد.

دیگر کاربرد مواد منعقد کننده تصفیه آب در صنعت تولید مواد آرایشی و بهداشتی، تولید شیشه و سرامیک و تولید دارو است.

کاربرد مواد منعقد کننده در تصفیه آب

قیمت منعقدکننده قابل استفاده در تصفیه آب

قیمت منعقد کننده به موارد مختلفی بستگی دارد. برای مثال قیمت دلار نقش بسزایی در تعیین قیمت این مواد شیمیایی دارد. علاوه بر آن کیفیت، میزان خلوص و مقدار، جامد یا مایع بودن آن بر قیمت مواد شیمیایی تاثیرگذار است.

فروش مواد منعقدکننده در اندیشه مهرآرای سپاهان

فروش مواد منعقد کننده شیمیایی توسط شرکت اندیشه مهرآرای سپاهان انجام می‌شود. مجموعه ما با بهره گیری از تجربه چند ساله، بهترین‌ها را عرضه می‌کند. همچنین تمام منعقد کننده‌ها را با بالاترین کیفیت و مناسب ترین قیمت ارائه می‌دهیم.

فرآیند تصفیه آب و فاضلاب فرآیندی مهم و حیاتی است و اشتباه در آن می‌تواند سلامتی انسان و موجودات دیگر را به خطر بیندازد. به همین دلیل خرید این مواد منعقد کننده باید از شرکت‌های معتبر انجام شود. برای دریافت اطلاعات بیشتر و همچنین خرید منعقد کننده‌های شیمیایی با کارشناسان ما در ارتباط باشید.

جمع بندی

برای تصفیه آب و فاضلاب، روش‌های متنوعی وجود دارد. از مهم‌ترین مراحل تصفیه آب و فاضلاب، حذف کدورت و ذرات معلق موجود در آب است. استفاده از رایج ترین مواد منعقدکننده در تصفیه آب از موثرترین روش‌ها است.

2 دیدگاه

  • کلروفریک که یکی رایج ترین مواد منعقد کننده در تصفیه آب هستش رو چطوری سفارش بدم؟

    • برای سفارش کلروفریک به عنوان رایج ترین مواد منعقد کننده در تصفیه آب با شماره 03137779443 تماس بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *