فسفریک اسید در اندیشه مهرآرای سپاهان

Rate this post

آیا می‌دانید اسید فسفریک چیست؟ اسید فسفریک یک اسید ضعیف است. این اسید بی‌بو، بی رنگ و غیر فرار است. خاصیت خورندگی دارد و در آب حل می‌شود. زمانی که با فلزات واکنش می‌دهد، گاز هیدروژن قابل اشتعال آزاد می‌کند.

این اسید در دو گرید تولید می‌شود و در صنایع کشاورزی، غذایی، داروسازی و… کاربرد دارد. این مقاله اطلاعات کاربردی و مفید درباره کاربرد، انواع و خواص اسید فسفریک را شامل می‌شود. برای اطلاع از قیمت اسید فسفریک می‌توانید با کارشناسان ما تماس بگیرید.

اسید فسفریک چیست؟

اسید فسفریک مهم‌ترین اسید معدنی است و با نام اسید ارتوفسفریک نیز شناخته می‌شود. این ماده دارای فرمول شیمیایی H3PO4 است و 3 مولکول اکسیژن دارد. نمونه خام فسفریک اسید را از سنگ فسفات استخراج می‌کنند. این ماده غیر سمی می‌باشد.

شرکت اندیشه مهرآرای سپاهان به عنوان یکی از بزرگترین شرکت‌های تولید کننده و تامین کننده مواد شیمیایی در ایران، اسید فسفریک را با بهترین کیفیت و در گرید اسید فسفریک خوراکی 85 درصد، خدمت مشتریان گرامی خود عرضه می‌کند. Phosphoric Acid یا فسفریک اسید، PH برابر با 1.5 دارد. برخلاف اسیدهای دیگر، اسید فسفریک در آب و اتانول حل می‌شود. 

اسید فسفریک نسبت به اسیدهای دیگر مانند اسید سولفوریک و اسید سیتریک خاصیت اسیدی کمتری دارد.

این ماده در نوشیدنی‌ها و برخی غذاها به عنوان افزودنی استفاده می‌شود و به نوشیدنی طعمی تند می‌دهد. این ماده برای افزودن طعم و حفظ طراوت نیز استفاده می‌شود.

اسید فسفریک چیستانواع اسید فسفریک چیست؟

اکنون که می‌دانید اسید فسفریک چیست، انواع آن را براساس خلوص به دو صورت دسته بندی می‌کنند:

  • اسید فسفریک صنعتی
  • اسید فسفریک خوراکی

اسید فسفریک صنعتی

اسید فسفریک صنعتی در صنایع مختلف استفاده می‌شود و خلوص آن از 85 درصد کمتر است. مصرف نوع صنعتی آن در آمریکا، آسیا و اروپا افزایش پیدا کرده است.

اسید فسفریک خوراکی

فسفریک اسید خوراکی در صنایع غذایی استفاده می‌شود. این ماده خطری ندارد و دارای PH کمتر از یک می‌باشد. این گرید از اسید فسفریک قیمتی مناسب دارد و خلوص آن 85 درصد است.

تفاوت اسید فسفریک صنعتی با اسید فسفریک خوراکی

همانطور که گفتیم اگر خلوص اسید فسفریک کمتر از 85 درصد باشد، صنعتی است ولی اگر خلوص بالای 85 درصد داشته باشد آن اسید از نوع خوراکی است. بنابراین غلظت اسید فسفریک خوراکی از گرید صنعتی آن بیشتر است.

اگر اسید سولفوریک با سنگ فسفات ترکیب شوند، گرید صنعتی این ماده تولید می‌شود و اگر آب به P4O10  اسید اضافه شود، فسفریک اسید خوراکی است و در مواد غذایی کاربرد دارد.

قیمت اسید فسفریک در شرکت اندیشه مهرآرای سپاهان

از عوامل تاثیرگذار در تعیین قسمت فسفریک اسید، حجم، درصد خلوص و شرکت تولیدکننده می‌باشند.

خریداران مواد شیمیایی دغدغه مهمی دارند و آن هم این است که اسید فسفریک را از تامین کننده معتبر و با سابقه خریداری کنند.

در فرآیند خرید اسید فسفریک، ما به عنوان مرجع مواد شیمیایی در ایران تمام تلاش خود را کرده ایم که فسفریک اسید و مواد شیمیایی دیگر را با بالاترین کیفیت تامین کنیم.

اگر مایل به خرید انواع اسید فسفریک در بازار ایران هستید، در حال حاضر شرکت اندیشه مهرآرای سپاهان، این امکان را با مناسب‌ترین قیمت در اختیارتان قرار می‌دهد. پس برای خرید اسید فسفریک با کارشناسان ما تماس بگیرید.

اسید فسفریک به دو روش زیر تولید می‌شود:

  • فرآیند تولید حرارتی (خشک)
  • فرآیند تولید مرطوب (تر)

فرایند مرطوب تولید اسید فسفریک

برای تولید فسفریک اسید به روش مرطوب اسید سولفوریک را به سنگ فسفات اضافه می‌کنند و در راکتور می‌ریزند تا این مواد به خوبی با هم مخلوط شوند. در این واکنش گچ یا سولفات کلسیم و ناخالصی های نامحلول تولید می‌شود.

زمانی که سولفات کلسیم به عنوان محصول جانبی رسوب می‌کند، موادی مانند سیلیس حذف می‌شوند. واکنش آن به صورت زیر است:

Ca(PO4)3OH + 5H2SO4 → 3H3PO4 + 5CaSO4 + H2O

تولید اسید فسفریک به روش مرطوبفرایند حرارتی تولید اسید فسفریک

در فرآیند حرارتی تولید فسفریک اسید از مواد اولیه فسفر و هوا استفاده می‌شود.

5O2 + P4(l) → 2P2O5(g)

در این روش فسفر را به کوره اسپری می‌کنند و در دمای 1800 تا 3000 کلوین سوزانده می‌شود. سپس فسفر اکسید می‌شود. در این فرآیند بخار به فسفر اضافه می‌شود.

P2O5(g) + 3H2O(l) → 2H3PO4(l)

سوزاندن فسفر در هوا باعث ایجاد P2O5 به شکل پودر سفید است و به اسید تبدیل می‌شود. این اسید تولیدشده خلوص بالایی دارد اما هزینه این روش بیشتر است. به همین دلیل از این روش فقط برای تولید فسفریک اسید خوراکی استفاده می شود.

تولید اسید فسفریک به روش حرارتیفسفریک اسید و کاربردهای آن

آیا می‌دانید فسفریک اسید چه کاربردی دارد؟ این ماده در گریدهای خوراکی و صنعتی کاربردهای بسیاری دارد. در ادامه مطلب برخی از این کاربردها را بیان می‌کنیم.

کاربرد اسید فسفریک در صنعت

در صنایع پتروشیمی از اسید فسفریک به عنوان کاتالیزور استفاده می‌کنند. همچنین محلول این ماده زنگ آهن را از بین می‌برد و آلودگی‌های سطح فولاد و فلزات را پاک می‌کند.

استفاده از این ماده باعث ایجاد لایه‌ای نمک فسفات بر روی سطح فلز می‌شود. این پدیده از خورده شدن فلز جلوگیری می‌کند. به همین دلیل از این ماده برای محافظت از کشتی و وسایل نقلیه فولادی استفاده می‌شود.

در صنعت تصفیه آب و فاضلاب نیز به صورت گسترده از این ماده استفاده می‌شود. دلیل استفاده از اسید فسفریک در صنعت فاضلاب این است که این ماده خطر خوردگی اتصالات و لوله‌ها را کاهش می‌دهد، از رسوب آهک جلوگیری می‌کند، PH محیط را تنظیم و  از قرمزی و قهوه‌ای شدن آب جلوگیری می‌کند.

کاربرد اسید فسفریک در کشاورزی

کود های فسفاته مانند دی آمونیوم فسفات، مونوآمونیوم فسفات و… با اسید فسفریک تولید می‌شوند. اضافه کردن کود به زمین‌های کشاورزی باعث می‌شود فسفر خاک تامین شود و محصولاتی مرغوب تولید شوند به همین دلیل از انواع کودهای فسفاته در کشاورزی استفاده می‌کنند. خاک‌هایی که دارای عنصر فسفر هستند نسبت به خاک‌های بدون فسفر رشد گیاهان آن بهتر است. علاوه بر آن از فسفات‌های آلی برای تولید حشره کش و سم دفع آفات استفاده می‌کنند.

کاربرد اسید فسفریک در کشاورزیکاربرد فسفریک اسید در مواد غذایی

از گرید خوراکی اسید فسفریک در صنایع غذایی استفاده می شود. استفاده از فسفریک اسید در مواد غذایی طعم آن را بهتر می‌کند. البته اگر بیش از حد مجاز از فسفریک اسید استفاده شود باعث می‌شود تراکم مواد معدنی در استخوان کاهش یابد. به همین دلیل توصیه می‌شود از مصرف بیش از حد نوشابه و کیک و کلوچه پرهیز کنید.

جمع بندی

همانطور که گفته شد اسید فسفریک دو نوع خوراکی و صنعتی دارد و خلوص این دو گرید با هم متفاوت است و این ماده با خلوص 85 درصد یعنی از نوع خوراکی در شرکت اندیشه مهرآرای سپاهان تامین می‌شود.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *