تست خلوص سود مایع

Rate this post

سود مایع یا سدیم هیدروکسید دارای خاصیت قلیایی می‌باشد. این ماده در صنایع مختلف و کارخانه‌ها بسیار کاربردی است. سود مایع در غلظت 5 تا 50 درصد تولید و به بازار عرضه می‌شود. این ماده خاصیت خوردگی دارد و در برخورد با پوست به بافت بدن آسیب می‌رساند. ممکن است در سود مایع ناخالصی‌هایی وجود داشته باشد به همین دلیل در این مطلب روش تعیین درصد خلوص سود مایع را بیان می‌کنیم. به شما توصیه می‌کنیم تا انتهای مطلب با ما همراه باشید.

 تیتراسیون چیست؟

طبق کیمیا تهران اسید برای تعیین درصد خلوص سود مایع از روشی ساده استفاده می‌شود. این روش تیتراسیون نام دارد. روش تیتراسیون در تعیین غلظت محلول‌های بسیاری قابل استفاده است و محدود به محلول خاصی نمی‌باشد. با استفاده از این روش می‌توان خلوص یک محلول مجهول را مشخص کرد. 

روش تیتراسیون بهترین روش برای اندازه گیری غلظت محلول می‌باشد.

سنجش درصد خلوص به روش تیتراسیون

در روش تیتراسیون درصد خلوص مواد با خاصیت اسیدی و بازی نیز تعیین می‌شود. در اکثر آزمایشگاه‌ها از این فرآیند برای سنجش درصد خلوص سود مایع استفاده می‌کنند. همچنین مشخص می‌شود سود مایع چه مقدار ناخالصی دارد. دانستن مقدار ناخالصی سود کاستیک باعث می‌شود بتوان با احتیاط کامل از آن استفاده کرد.

تیتراسیون در انواع تیتراسیون کاهشی، اکسایشی و اسید باز وجود دارد. برای سنجش درصد خلوص محلول معلوم را به صورت قطره قطره در ظرفی که محلول مجهول قرار دارد می‌ریزند سپس بین این دو واکنش رخ می‌دهد. برای شناسایی تکمیل شدن دو محلول فوق از شناساگرها استفاده می‌کنند. این شناساگرها در تشخیص درصد خلوص استفاده می‌شوند.

درصد خلوص سود مایع را چگونه تعیین کنیم؟

برای تعیین درصد خلوص این ماده ابتدا 1 سی سی از سود مایع را بر می‌داریم و وزن آن را یادداشت می‌کنیم. سپس به آن 99 سی سی آب اضافه کرده و با هم مخلوط می‌کنیم. 20 سی سی از محلول سود مایع و آب را به یک ارلن انتقال می‌دهیم. به محلول موجود در ارلن دو قطره فنول فالئین اضافه می‌کنیم. حالا نوبت آن است که به محلول به دست آمده هیدروکلریت اسید به صورت قطره قطره اضافه کنیم. ارلن را به صورت مداوم تکان می‌دهیم. زمانی که رنگ شناساگر بی‌رنگ شد، تکان دادن ارلن را متوقف می‌کنیم. در این مرحله تیتراسیون پایان می‌یابد.

تعیین درصد خلوص سود مایعتجهیزات و وسایلی که برای تعیین درصد خلوص سود مایع نیاز است؟

در تعیین درصد خلوص باید کاملا با احتیاط رفتار کنیم و خطرات را در نظر بگیریم. به همین دلیل برای این کار باید تجهیزاتی را استفاده کنیم. این تجهیزات عبارتند از:

  • ارلن
  • بورت
  • سود مایع
  • شناساگر
  • هیدروکلریک اسید
  • پایه فلزی نگهدارنده
  • پیپت مدرج

هنگام کار با سود مایع باید چه نکات ایمنی رعایت شود؟

در هنگام تعیین درصد خلوص سود مایع باید نکاتی را در نظر بگیریم و در زیر به این نکات مهم اشاره شده است:

استفاده از لباس و تجهیزات مناسب

افراد هنگامی که بخواهند درصد خلوص سود مایع را تعیین کنند باید از تجهیزات و لباس مناسب استفاده کنند زیرا سدیم هیدروکسید خاصیت خوردندگی دارد. این ماده اگر با پوست برخورد کند پوست دچار سوختگی شده و بافت آن از بین می‌رود.

مکان دارای تهویه

نکته دیگر در هنگام استفاده از سود مایع این است که این ماده باید در مکان دارای تهویه استفاده شود. تنفس و استنشاق سود مایع در فرآیند تعیین درصد خلوص راه تنفس انسان را مسدود می‌کند به همین دلیل باید در مکانی با تهویه مناسب این فرآیند انجام شود.

نگهداری سود مایع

سومین نکته در تعیین غلظت سود مایع روش نگهداری آن می‌باشد. این ماده باید در ظرف مناسب خود نگهداری شود. این ظروف باید از جنس پلیمر باشند زیرا ممکن است با مس، برنج و منیزیم واکنش دهند.

نگهداری سود مایعتنظیم دمای هوا

اخرین نکته در این زمینه تنظیم دمای هوا است. در این فرآیند باید دما 8 تا 28 درجه سانتی گراد باشد به دلیل اینکه سود مایع به سرعت واکنش می‌دهد.

سود مایع با خلوص بالا در اندیشه مهرآرای سپاهان

شرکت اندیشه مهرآرای سپاهان از تولیدکنندگان سود مایع در ایران است. این شرکت سود مایع با کیفیت و درصد خلوص بالا تولید و به بازار عرضه می‌کند. برای اطلاع از قیمت سود مایع قیمت و خرید سود سوزآور با کارشناسان ما در ارتباط باشید.

جمع بندی

در این مطلب روش تعیین درصد خلوص سود مایع را بیان کردیم. این فرآیند به راحتی با استفاده از روش تیتراسیون انجام می‌شود و این بهترین روش برای تعیین غلظت سود مایع است. سود مایع ماده‌ای شیمیایی بسیار پر کاربرد است به همین دلیل سنجش درصد خلوص آن بسیار اهمیت دارد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *